(Pravo)Moc a (Bez)Moc dnešních manažerů

12. 03. 2017 12:14:27
V každé příručce managementu najdeme kapitolu o tom, co jsou to kompetence. V zásadě lze říci, že manažerská kompetence je koláč ze třech dílů: Dovednosti, Znalosti a MOC.

Moc své dovednosti a znalosti prosadit takovým způsobem, abych dosáhl očekávaného nebo mnou nadefinovaného výsledku. Za starých (dobrých) časů bývalo zvykem, že právě tato třetí složka kompetence – mocenská – oddělovala manažera od řadového zaměstnance. Ovšem, kdeže loňské sněhy jsou.

Abyste měli moc, musíte k tomu být vybaveni nástroji moci a povelením (to není překlep) je použít. (Ale ano, na agenta 007 si klidně vzpomeňte). Kdysi se hrávala na školeních týmové práce hra, říkali jsme jí NASA. Šlo tam o to, že tým se měl převtělit do rolí kosmonautů, kteří ztroskotali na Měsíci. Dostali úkol stanovit pořadí důležitosti asi 10 věcí nutných pro putování na základnu. Mezi deseti předměty byla i pistole. Hrál jsem tu hru mnohokrát a pistole se obvykle dostala až někam hodně hluboko dozadu. Jevila se většině jako dosti nepotřebná. Ke hře existovalo údajně i expertní řešení od specialistů. V něm ovšem zbraň byla spíše někde uprostřed. Je zajímavé, že nikdy jsem neslyšel od našich manažerů odůvodnění, které poskytovala NASA. „Pistole je důležitá, protože je to znak moci a kdo ji bude mít, ten velí. Není tedy primárně určena na obranu proti vnějšímu nepříteli (ostatně, kde ho na Měsíci hledat), ale na obranu proti nepříteli vnitřnímu.

Pryč od her a modelových situací, jak jsou na tom manažeři dnes z hlediska (pravo)moci. Mají ji? A mají její jasné a pevné znaky? Myslím, že ne. Myslím, že jsme svědky kolektivního dočítání slavné knihy Umberta Ecca Jméno růže. V ní i znaky ztrácí svůj původní význam, zbývají z nich jen takové od-znáčky. Flintičky – kapslíkovky. Vidím v tom vliv minimálně pěti silných faktorů:

  1. Ze společnosti se obecně moc vytrácí, prosadit něco mocí, je fuj. Mělo by se vyjednávat, motivovat, diskutovat. Do veřejného prostoru rozhodnutí vstupuje příliš mnoho zájmových sdružení a stran. Tlak je špatně, ať žije tah. Příkladem, nechť je dnešní výchova dětí nebo právo, které v mnoha případech víc chrání zločince než poškozené. Nebo v Evropě zvítězivší pojetí vězení pro zločince jako místa k převýchově. Německý filosof Immanuel Kant ještě pojímal trest jako odplatu za způsobené zlo. Ale to už je dávno. Možná škoda.
  2. Manažeři jsou masírováni soft skills školeními o tom, že nejlepší způsob řízení je participativní, a ještě lepší, koučovací (opravdu velký nesmysl, jehož rozbor vydá na celý další článek).
  3. Koktejl korporátního způsobu řízení. V poslední době mám velmi silnou zkušenost z mnoha firem, že „korporát“ se začíná děsit. A vyděšen utahuje víc a víc kohouty samostatného rozhodování. Můj kamarád rád opakuje větu: „Nejhorší smrt je z vyděšení.“ Nějak mě čím dál víc napadá, když slyším, vidím, co se děje. Samozřejmě, že ve složitém světě fragmentovaných zájmů, postojů a hodnot, vypadá jednoduše a rozumně je centralizovat. Má to svou logiku. Na druhou stranu se ale stejně chytře jeví samostatnost, odpovědnost a moc decentralizovat. A reálný život? Ten by se měl potácet někde uprostřed. To je složité řešení, vím. Ale pak by třeba dnešním manažerům bezmoci, začalo jejich řízení dávat větší smysl. V tomto bodě chci ještě více jasně vyjádřit svůj postoj. Ano, kloním se k decentralizaci. Už proto, že dnešní svět trhu vypadá spíše jako permanentní stav ohrožení. Je rychle se měnící, je tvrdý, je konkurenční, je těžko předvídatelný. A dovedete si představit, že by například při povodních, dopluli hasiči k babičce vykloněné ze střešního vikýře a složitě v tu chvíli emailovali, či telefonovali na krizový štáb, zda ji mají z toho okna vyvléct, či ji tam nechat? Blbost, že? Musí mít moc se rozhodnout a (teď pozor, prosím čtenáře, aby četl obzvlášť pomalu, možná i nahlas), musí mít moc moci i udělat při tom všem chybu. Uf.
  4. Narůstající velký vliv odborových hnutí a levicových vlád, který výrazně nahrává ochraně zaměstnanců na úkor prosazení moci jejich nadřízených. Nebudu tu psát politický komentář, ale je to tak.
  5. Nízká konkurence na trhu práce. Dá se říci, že s nízkou nezaměstnaností trh práce zmizel.

To vše přivádí mnohé dnešní manažery k rozčarovanému poznání, že sice mají odpovědnosti na rozdávání, ale když se o ní mají podělit, není vlastně jak a s kým. Jsou to takoví manažeři půlek. Ano, mohou přesvědčovat, nabízet, slibovat, motivovat: „Když to budeš dělat, tak... je to výzva, něco se naučíš, posuneš se, pomůže nám to, dostaneš přidáno...“ Ale chybí druhá věta, druhá půlka: „Když to nebudeš dělat, tak...“ Bezmocné TICHO.

Mezi podřízenými a nadřízenými dnes panuje imaginární dohoda o hře na manažerskou moc. Já, jako manažer, budu dělat, že ji mám, a vy, podřízení, se tak trochu tvařte, že to je pravda. Ale v zásadě obě strany víme, že kdybych se postavil na hlavu, až vy se postavíte na hlavu, že nezmůžu nic. Jen nám to (zatím) vyhovuje. Vlastně je to pohodlné, myslím, že víc pro podřízené. K čemu tento „systém“ vede?

  1. Zásadně se zpomaluje způsob rozhodování, a to ve věku, kdy informace světem lítají rychlostí telekomunikačních sítí.
  2. Z firem se vytrácí kreativita a inovativnost. Podobnou rychlostí, jako je rychlost sítí.
  3. Mnoho manažerů je přetížených, vyčerpaných a znechucených. Předčasně odcházejí hledat jiné štěstí, než je to manažerské. Vypadá to, že zvláště ti korporátní jsou ohrožený manažerský druh.
  4. Nastupující generace se mnoho nehrdlí o střední manažerské pozice. Spíše se upínají k těm vrcholovým. A možná to není jen kvůli penězům, benefitům a jejich nekritičnosti k vlastním dovednostem a schopnostem. Ale možná příliš vidí zoufalost svých nadřízených a tam nahoře cítí ještě poslední zbytky benefitu benefitů – Moci.

S manažery o těchto problémech na svých seminářích a workshopech hodně mluvím. Jak z této „pasti“ ven? Chci s nimi dělat pravdivý leadership, ne ten virtuální. Většinou dojdeme k těmto 7 závěrům:

  1. Bez projevené vůli k moci to nepůjde. Je třeba si o ni říct a tvrdě si ji vyjednat. Pak ji taky v pravou chvíli potvrdit.
  2. Důsledně trvat na splnění úkolů. Prudit – ne vyhrožovat – tak dlouho, dokud není splněn.
  3. S podřízenými se hodně, hodně, bavit o smyslu práce, kterou dohromady děláme.
  4. Vymazat v manažerské hlavě větu, že bych měl lidi motivovat, aby je práce bavila. Nahradit ji větou: „Jsem tu proto, abych Vám vytvářel podmínky k tomu, abyste mohli co nejlépe pracovat. A ostatní, už je váš boj.“
  5. Mít záložní plán, co se mnou bude, když v téhle firmě nebudu.
  6. Příliš se nezdržovat dlouhým vymýšlením, jak zdůvodnit a obhájit své nápady na změny, ale spíše už přicházet s dílčími řešeními (směr nahoru), nebo úkoly k řešení zadávat (směrem dolu).
  7. Být připraven na výhru i prohru. Sama sebe přesvědčit, že manažer není meta, ale spíše něco jako filosofická pouť, kterou můžete přerušit, skončit, nebo přestoupit jinam.

Tak Sedm statečných máme. A je pravdou, že i s nimi to pořád vyžaduje dost velkou odvahu. No, ale pak... Bandita Calvera Bezmocný už se třese.

Autor: Oldřich Kvasnička | neděle 12.3.2017 12:14 | karma článku: 21.13 | přečteno: 580x

Další články blogera

Oldřich Kvasnička

„S tygrem se nevyjednává, tygr se obdivuje…

...dokud se neobrátí proti tobě a nepocítíš jeho skutečnou přirozenost.“ Slova ruského mafiána Andreje ve filmu Tenet. Škoda, že ho neviděli především němečtí a francouzští politici.

25.2.2022 v 9:00 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 337 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 596 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.70 | Přečteno: 903 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.90 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 496 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
Počet článků 18 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 827

jednatel společnosti Aperta, s.r.o., konzultant, trenér

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...